NEN 8025
PKVW
085 065 32 59 Keuring aanvragen
Veel gestelde vragen

Ik heb een keuring aangevraagd en nu?

Heel goed, u heeft zojuist de eerste stap gezet naar een veiligere recreatiewoning. Wij sturen u een bevestiging met de werkwijze, prijzen en planning. Daarbij ontvangt u ook nog een controlelijst zodat u de woning kan voorbereiden op de keuring en een grotere kans is op een goede uitslag. U hoeft niet bij de keuring aanwezig te zijn en kunt de sleutel bij de receptie en/of buren afgeven, wij halen die daar dan op en brengen die ook weer terug. Na de keuring ontvangt u netjes het keuringsrapport volgens de huidige normen en bij goedkeuring een sticker met geldigheidstermijn. Heeft u toch nog vragen neem dan direct contact met ons op, wij zijn pas tevreden als u het ook bent!

Zijn Vastveilig keuringen ook beschikbaar voor parkbeheeders, woningcooperaties ed?

Jazeker! Indien u meerdere woningen beheert dan is Vastveilig voor u de ideale partner. Met ruime ervaring in de recreatie woningmarkt kunnen we de keuringen inhoudelijk aanpassen op uw specifieke wensen. Wij werken volgens de NEN 8025 en daarmee zijn onze keuringen ook geschikt voor woningcooperaties, studentenhuizen, airbnb, etc. Daarnaast kunnen we u een volume prijsvoordeel bieden.

Waarom zou ik mijn recreatiewoning keuren?

Als uw woning goedgekeurd wordt, dan kunt u met een gerust hart de woning gebruiken. Wel zo'n fijn idee voor uzelf, huurders, familie, visite en een ieder die in de woning komt. Maar ook voor het park waarop u staat en met name uw directe buren.

Waarom zou ik gebruik maken van mediation?

Bij recreatiewoning komen veel zaken en belanghebben samen. Te denken valt aan veiligheid, beschikbaarheid en bereikbaarheid en partijen als gemeente, parkbeheer, buren, etc. De kans dat de belangen niet voor iedereen gelijk zijn en dat er een onverschil onstaat is aanwezig. Vastveilig heeft ervaring om de belangen van alle partijen goed op waarde te schatten en wij zorgen ervoor dat een ieder gehoord wordt om gezamenlijk tot een oplossing te komen. Dit voorkomt vaak oplopende emotie en dat het onverschil in een serieus conflict onstaat.

Welk voordeel heb ik bij een keuring van mijn recreatiewoning?

Veel verzekeraars geven tegenwoordig een korting op de verzekering. Daarnaast is het op veel parken zelfs verplicht voor een ieders veiligheid. Daarnaast is er nog een financieel voordeel te behalen als er meerdere keuringen tegelijk uitgevoerd kunnen worden op uw park. Zie de prijzen en motiveer ook uw buren.

Wat is het verschil tussen een inspectie en een keuring?

Een inspectie heeft een meer vrijblijvend karater waarbij een keuring een oordeel geeft over de veiligheid. Een keuring is wettelijk verplicht volgens de verzekering- en/of NEN normen. U ontvangt een rapportage volgens het keuringsprotocol en een keuringssticker. Een Inspectie is niet wettelijk verplicht, maar geeft u wel inzicht in de onderhoudstoestand en voorkomt storingen en of uitschakeling van uw installaties en apparatuur.

Hoe vaak dient een keuring plaats te vinden?

We maken hierbij onderscheid bij het gebruik van de vakantie woning voor eigen gebruik en/of voor verhuur. Bij eigen gebruik volstaat een keuring 1x in de 2 jaar, hetgeen overeenkomt met het nieuwe bouwbesluit 2018. Indien de recreatiewoning ook regelmatig door anderen gebruikt wordt zoals bij verhuur, dan adviseren we de keuring jaarlijkst te laten uitvoeren.

Vraag direct een keuring aan.

Privacy regelsAlgemene voorwaardenOntwerp door: omhoog